Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2016. Március 08. 08:39, kedd | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Kaposszekcsőn értékelték a gazdák borait és pálinkáit

Kaposszekcsőn értékelték a gazdák borait és pálinkáit

Kaposszekcső Község Önkormányzata február 26-án 10. alkalommal rendezett borversenyt, 2. alkalommal pedig pálinkaversenyt a Közösségi Házban.

A versenyre borral és pálinkával 23 gazda nevezett be. Ők 21 vörös-, 15 fehér-, 7 rose bort, valamint kuriózumként 1 meggybort hoztak el, hogy a bírálók véleményt mondhassanak róluk. A pálinka szerelmesei 20 féle mintával neveztek a megmérettetésre.

Az esti vacsora előtt Csapó Gyuláné polgármester köszöntötte a megjelenteket. Egyperces felállással emlékeztek meg a tavalyi verseny óta elhunyt Müller Ádámra, aki eddig az összes versenyen részt vett, számos arany és ezüst minősítést szerzett. Majd az oklevelek és emléktárgyak átadására került sor.

Eredmények: Az év vörös bora Pfeiffer Jánosé, az év fehérbora a Kozák testvéreké, az év rose borának termelője pedig Szabó Attila lett.

A 2015. év legeredményesebb kaposszekcsői bortermelője Bauer Imre.

A legjobb pálinka kitüntető címet Kerecsényi Márton törköly pálinkája érdemelte ki. Különdíjat kaptak legillatosabb pálinkájukkal a Kozák testvérek, valamint a legjobb gyümölcspálinkájával Szabó Zoltán.

Amikor már elült az izgalom, a zsűri tagjai értékelték az idei borokat és pálinkákat, tanácsokat adtak,milyen a jó szőlő és gyümölcsművelés, feldolgozás. Ötletként felmerült: néhány előadás keretében beszélni kellene a helyes szőlő és kertművelésről.

Az estét finom vacsora és jó hangulatú beszélgetés zárta.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.