Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Augusztus 28. 19:35, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Késelők támadtak rendőrökre Dagesztánban, halottak

Késelők támadtak rendőrökre Dagesztánban, halottak

Két, késsel felfegyverzett férfi megölt legkevesebb egy rendőrt a dagesztáni Kaszpijszk egyik benzinkútjánál - közölték hétfőn orosz hírügynökségek.

A híradások egy része két halott, más források pedig egy halott és egy sebesült rendőrről számolt be. Az elkövetőket lelőtték, harmadik társukat pedig, aki a Rosszija 24 tévétársaság szerint a történtekről mobiltelefonjával felvételt készített, megsebesítették.

Az észak-kaukázusi köztársaságban elkövetett támadást az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet magára vállalta a szócsövének tekintett Aamák hírügynökségen keresztül. Sajtójelentések szerint az elkövetőknél dzsihadista zászlót és egyéb jelképeket találtak.

Az orosz Nemzeti Terrorelhárító Bizottság a támadókat a terrorcselekményekkel vádolt, úgynevezett haszavjürti bandához sorolta. Haszavjürt településen egyébként hétfőn egy művelet során egy kommandós és egy dzsihadista fegyveres életét vesztette.

Korábban az IÁ ugyancsak magának tulajdonított egy dagesztáni származású fiatal által a Hanti-Manysi Autonóm Körzethez tartozó Szurgut városában augusztus 19-én elkövetett késelést. Az elkövetőt, aki hét embert sebesített meg, lelőtték a rendőrök.

Orosz sajtóértesülések szerint a helyi hatóságok, noha ezt még hivatalosan nem ismerték el, terrortámadásként kezelik az ügyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.