Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2020. Szeptember 30. 15:04, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Kész az Avatar 2., és hamarosan a harmadik rész forgatása is befejeződik

Kész az Avatar 2., és hamarosan a harmadik rész forgatása is befejeződik

James Cameron befejezte az Avatar 2. forgatását, és már az Avatar 3. felvételei is 95 százalékban elkészültek - számolt be róla a Variety.com.

A rendező erről a volt kaliforniai kormányzóval, Terminator című filmje sztárjával, Arnold Schwarzeneggerrel beszélgetett online videokapcsolat segítségével. Schwarzenegger az általa szervezett bécsi klímacsúcs alkalmából hívta fel az Új-Zélandon dolgozó Cameront, aki maga is elkötelezett környezetvédő.

"A koronavírus minket is ugyanúgy érintett, mint mindenkit. Vesztettünk négy és fél hónapot a produkcióból. Így aztán a film - az Avatar 2. - egy évvel később kerül a moziba, 2022 decemberében. De ez persze nem azt jelenti, hogy lesz még egy évem befejezni, mivel aznap, amikor elkészül az Avatar 2., máris elkezdünk dolgozni az Avatar 3. befejezésén" - mesélte Cameron.

Mint hozzáfűzte, Új-Zélandon zajlik a forgatás, az Avatar 2. jeleneteit már 100 százalékban felvették, az Avatar 3. pedig 95 százalékban kész.

Cameron megjegyezte: nagyon szerencsés választás volt, hogy évekkel ezelőtt Új-Zélandot választották forgatási helyszínül az Avatarhoz. "Itt készítettük az eredeti filmet, és az ország a járvány kezelése szempontjából a világon a második legjobban teljesítő országnak bizonyult" - mondta.

Jon Landau, az Avatar producere május 21-én jelentette be, hogy a stáb és a szereplők is visszatérnek Új-Zélandra, és folytatják a munkát. A film forgatását márciusban kellett megszakítani a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Cameron nem árult el részleteket az Avatar folytatásairól Schwarzeneggernek. "A történetről nem mondhatok semmit. Hiszek a titokzatosságban és a nagy meglepetésben" - mondta a sztárnak.

Címkék: avatar, film, forgatás, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.