Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 01. 08:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Kéthetente szállítják el a szelektív hulladékot Dombóváron

Kéthetente szállítják el a szelektív hulladékot Dombóváron

Februártól már nem havonta egyszer, hanem kéthetente szállítja el a város családi házas övezeteiből a szelektív hulladékot a Dél-Kom Nonprofit Kft.

Az önkormányzat január 25-i ülésén döntött így a képviselő-testület. A családi házakban lakó helybeliek körében egyre népszerűbb az, hogy a háztartásaikban keletkező kommunális hulladéktól elkülönítve gyűjtik össze a főként különböző termékek csomagolóanyagául szolgáló papírt, műanyagot és könnyű fémet. A szelektív hulladékok tárolására szolgáló kék színű kukákat eddig havonta egyszer ürítette ki a szolgáltató cég. Ám az említett tárolóedények gyakran megteltek a fent említett ok miatt a szállítás időpontja előtt. Ekkor az ingatlantulajdonosok egy része a szelektív hulladékgyűjtő szigetekhez vitte a háztartásokban feleslegessé vált papírt, műanyagot, valamint könnyű fémet és ott helyezte el a különböző anyagok tárolására szolgáló konténerekben. Azoknak a tárolókapacitása is véges, így sokszor fordult elő az, hogy a nagyméretű gyűjtőedények mellett „hegyben” állt az elszállításra váró szelektív hulladék.

– A képviselő-testület a városképet is rontó, áldatlan állapot megszüntetése érdekében döntött úgy, hogy februártól a korábbiaknál gyakrabban – már nem havonta egyszer, hanem kéthetente – szállíttatja el a város családi házas övezeteiből a szelektív hulladékot a Dél-Kom Nonprofit Kft-vel – emelte ki Deli Levente, a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Irodájának környezetvédelmi ügyintézője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.