Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2012. Szeptember 26. 08:06, szerda | Helyi
Forrás: Dr. Kriston Vízi József

Kiállítás a dombóvári sportélet 85 éves múltjáról

Kiállítás a dombóvári sportélet 85 éves múltjáról

A Dombóvári Helytörténeti Múzeumban továbbra is nagy sikernek örvend a „Fényes érmek Dombóvárról...” című időszakos tárlat.

A klubfoglalkozások mellett a tanév beköszöntével egyre több diák csoport keresi fel a volt főszolgabírói lak hatalmas kiállítótermét.
Közöttük volt e napokban az a közösség is, amelynek tagjai az Apáczai Oktatási Központ OKJ-s kínálatai közül a sportszervezői képzést választották. Így Klajkóné Kalmár Anna vezetésével tett látogatásuk során, a múzeumvezető kalauzolásával behatóan megismerkedhettek a szervezett dombóvári sportélet 85 éves múltjával, a régi és a mai szakosztályi, illetve sportági élettel, a helyi öntudatot erősítő sikerek korábbi és mai kovácsainak példáival.

Az elképzelések szerint a fiatalok később hasonló témájú bemutatók, adatgyűjtések és egy a Sportcsarnokban megvalósítandó, állandóra tervezett emlékkiállítás elkészítésében is közreműködnének.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.