Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2018. Szeptember 18. 07:17, kedd | Belföld
Forrás: mti - MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Kiégett egy volt étterem a fővárosban

Kiégett egy volt étterem a fővárosban

Keddre virradó éjjel kiégett egy volt étterem Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyi úton; az 1500 négyzetméteres, elhagyatott épületben kitört tüzet több óra alatt sikerült csak eloltani

- tájékoztatta a a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t az MTI-t. Kisdi Máté elmondta, hogy a Bánffy György emlékpark közelében található Hűvösvölgyi Vigadó épülete nem sokkal éjfél előtt gyulladt ki, a tűzhöz nagy erőkkel, összesen tizenkét járművel érkeztek ki a fővárosi hivatásos és a rózsadombi önkéntes tűzoltók, akik tíz vízsugárral oltották el a lángokat.

Az oltási munkálatok közben a tetőszerkezet részlegesen beomlott és az épület életveszélyessé vált, ezért csak kívülről tudták oltani a tüzet.

Az oltási munkálatokkal párhuzamosan két közeli épületet - köztük egy óvodát - is védtek a lángoktól. Az elsődleges információk szerint a tűzben senki sem sérült meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni