Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2020. Június 02. 15:09, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kína tartani fogja magát a környezetvédelmi vállalásaihoz

Kína tartani fogja magát a környezetvédelmi vállalásaihoz

Kína az új koronavírus-járvány ellenére tartani fogja magát a párizsi klímaegyezményben foglalt vállalásaihoz - közölte a kínai környezetvédelmi minisztérium kedden.

A 2015-ben aláírt egyezmény alapján Kína 2005 és 2020 között szén-dioxid-kibocsátásának GDP-egységre jutó arányát 40 és 45 százalék közé mérsékeli.

Az új koronavírus-járvány miatt térdre kényszerült kínai gazdaságot azonban a vírus terjedésének megfékezését követően elsősorban a nehéziparra, és a nagy kibocsátással járó infrastrukturális és építési projektekre támaszkodva igyekeznek ismét növekedési pályára állítani, ami aggodalmat ébresztett a környezetvédelmi vállalások teljesítését illetően.

Liu Ju-bin, a kínai környezetvédelmi minisztérium szóvivője kedden hangsúlyozta: a járvány ellenére Kína teljes mértékben eleget fog tenni az ígéretének.

A minisztérium adatai szerint 2019-ben az ország, amely a világ legnagyobb üvegházhatású gáz kibocsátója, 4,1 százalékkal csökkentette szén-dioxid-kibocsátásának GDP-egységre jutó arányát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.