Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2012. Március 26. 07:11, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Kis híján tragédia történt az űrben

Kis híján tragédia történt az űrben

Majdnem eltalálta a Nemzetközi Űrállomást (ISS) szombat hajnalban egy orosz rakétadarab. Az űrszemét becsapódására számítva a hat asztronauta átült két Szojuz űrhajóba, de végül nem történt baj.

A két amerikai, három orosz és egy holland űrhajós korán kelt szombaton, hogy fedezékbe vonuljon. Ha az űrszemét eltalálta volna az űrállomást, akkor annak veszélyes következményei lettek volna, az ISS-en dolgozóknak vissza kellett volna indulniuk a Földre.

A rakétadarab közép-európai idő szerint 7 óra 38 perckor volt a legközelebb az állomáshoz. Közeledését későn, csak pénteken vették észre, így már nem tudták elnavigálni az ISS-t az útjából. Az utóbbi 12 évben ez volt a harmadik eset, hogy az asztronautáknak fedezékbe kellett vonulniuk egy közeledő űrszemét elől.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Belföld

Árvíz - OVF: hosszú ideig elhúzódó árhullámra kell felkészülni

Hosszan elhúzódó árhullámra kell felkészülni, sokáig lesz érvényben harmadfokú készültség az érintett folyókon - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna kedd délutáni műsorában.

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Belföld

Hirado.hu: ismét meghívta a közmédia Orbán Balázst és Magyar Pétert vitára

Ismét meghívta Orbán Balázst, a miniszterelnök politikai igazgatóját és Magyar Pétert, a Tisza Párt elnökét az M1 aktuális csatorna és a hirado.hu közös csütörtök esti hírháttér műsora, a 48 perc szerkesztősége vitára - írta a h