Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2018. Február 02. 12:45, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Kóbor kutyákról gondoskodnak a fogva tartottak egy szerbiai börtönben

Kóbor kutyákról gondoskodnak a fogva tartottak egy szerbiai börtönben

Több mint 200 kutyát fogadtak be Szerbia egyik legszigorúbban őrzött fegyintézetében egy projekt keretében, amelynek célja a fogvatartottak visszaillesztése a társadalomba.

A kutyákról egy tucatnyi rab gondoskodik a szávaszentdemeteri (Sremska Mitrovica) fegyházban, a feladatuk pedig az, hogy megetessék, rendbe tegyék, megsétáltassák és bizonyos feladatokra kiképezzék a kutyákat.

A befogadott kóbor ebeket a börtönhöz tartozó menhelyen beoltják, féregtelenítik, sterilizálják és oktatják. Közülük sokan vissza fognak kerülni az utcára, a fogékonyabbakat azonban tovább képezik, hogy terápiás célokra is használhatók legyenek - mondta el Milan Stevanovic, az intézmény illetékese a Vecernje Novosti című belgrádi napilapnak a projekt megindításakor.

A rabok szerint a befogadott kutyák már most terápiás hatással vannak rájuk, hiszen folyamatos gondoskodást igényelnek és ezzel voltaképpen megnyugtatják gondozóikat is. A reszocializáció mellett a projekt egyik célja az is, hogy a fogvatartottak olyan új tudásra tegyenek szert, amelyet szabadon bocsátásuk után kamatoztathatnak.

A gondozók azon fegyencek közül kerülnek ki, akiket rövid időre ítéltek el, a súlyos bűncselekmények elkövetői nem vehetnek részt a projektben - mondta az intézmény illetékese.

A tervek szerint az ország más börtöneiben is létrehoznak menhelyeket, ezzel ugyanis nemcsak a fogvatartottaknak segítenek, hanem a városokat is megtisztítják a kóbor kutyáktól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.