Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2021. Április 25. 06:34, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Kormányszóvivő: közös siker a teraszok megnyitása

Kormányszóvivő: közös siker a teraszok megnyitása

A vendéglátóhelyek teraszainak megnyitása közös siker, amiért köszönet illet mindenkit - mondta szombati videóüzenetében a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra szerint a vendéglátósok nagyon várták már ezt a pillanatot, a kormány pedig mellettük állt mindig, hiszen bértámogatást biztosított a munkahelyek megtartása érdekében a koronavírus-járvány alatt. A juttatás áprilisban és májusban is jár a teljes hónapra.

Elmondta, megkönnyítették a teraszok létesítést, és közterülethasználati díjat sem kell fizetni utánuk egész évben.

A szombati nyitás annak köszönhető, hogy 3,5 millióan már megkapták a koronavírus elleni oltást, a 4 milliós határ elérésekor pedig "újra vissza tudunk kapni valamit a szabadságunkból" - hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.