Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2013. Szeptember 21. 22:19, szombat | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

„Kóstoljuk meg ÉDES Hazánkat, Magyarországot!...”

„Kóstoljuk meg ÉDES  Hazánkat, Magyarországot!...”

ezt, a Birinyi Józseftől vett mottót tűzte képzeletbeli zászlajára az az egyre bővülő munkacsoport, amely szeptember 19-én sajtótájékoztatót tartott Óbudán.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum adott otthont a Gábor Sándor aranykoszorús mestercukrász és dr. Kriston Vízi József örökségvédő muzeológus által megálmodott, immár számos szakmai és civil szervezet által önzetlenül támogatott, a szép és eddig még fel nem fedezett Kapos-mente gasztrokulturális értéktárát bemutató Desszert Ünnep programját.

A szeptember 27-28-án, a dél-dunántúli régióban, a Derű égisze alatt zajló eseménysorozat fókuszál a Hungarikum Szövetség és Hungarikum Akadémia rangos szakosztályainak első vidéki ülésére, az ország különböző részéből idevárt versengő cukrász-tehetségekre, valamint Dombóvár és környéke szellemi potenciáljára egyaránt.
Ekkor kerül sor első ízben az országos desszertbor-versenyre is, amelyet a helyi múzeum javára szolgáló vacsora követ majd. A Gunaras-fürdő új négy csillagos gyógyszállója és a természeti értékekben gazdag környék igazán barátságos miliőt nyújt az ideérkezők számára.
Az éppen 55 évvel ezelőtt legendás desszertjét: a védettségre érdemes recept alapján készült túrós lepényt Brüsszelben bemutató Rákóczi János (1897-1966) mesterszakácsra emlékezik ezen a mozgalmas hétvégén az e tájra el- vagy hazalátogatók sok közössége; a vendég-szerető kincses Kapos-mente lakossága.

A hagyományteremtő szándékkal szervezendő esemény fő szponzora: a Posta Biztosító Zrt., amelyhez az együttműködők és támogatók mellett mától az Agrár-Béta és a Róna Kft-k egyaránt feliratkoztak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.