Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2011. Október 19. 22:58, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Kukoricával akart csalni - több mint három évvel díjazták

Kukoricával akart csalni - több mint három évvel díjazták

Három és fél év börtönre ítélt kedden a Tolna Megyei Bíróság egy szolnoki férfit, aki 2010-ben több mint 300 millió forint értékű, Döbröközről származó gabonához próbált jogtalanul hozzájutni.

A 37 éves férfit - távollétében - különösen nagy kárt okozó csalás kísérlete és magánokirat-hamisítás miatt mondták ki bűnösnek, és mellékbüntetésként négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától - mondta az MTI-nek Hauszmanné Szőke Rita, a megyei bíróság büntető kollégiumának vezetője.

Tájékoztatása szerint a férfi magát egy budapesti kft. ügyvezetőjének kiadva 2009-ben, majd 2010-ben kötött szerződéseket a Döbröközi Mezőgazdasági Zrt.-vel kukorica megvásárlására, amelyekkel összesen 336 millió forint értékű gabonához jutott volna hozzá. A terményt - a második szerződés saját példányán a vételárat és a mennyiséget is meghamisítva - egy harmadik félnek adta volna tovább. A csalási kísérletre akkor derült fény, amikor ez a vevő mintavétellel ellenőrizni akarta a kukoricát.

Az ügyészség szerint a hasonló bűncselekményekért már büntetett szolnoki férfinak a szerződés megkötésekor nem volt lehetősége kiegyenlíteni a vételárat, és nem is szándékozott megtenni azt.

Az ítélet nem jogerős, mert bár a védelem és az ügyész is tudomásul vette, a vádlott - aki ellen elfogatóparancs van érvényben - ezúttal sem jelent meg a tárgyaláson. Az ítéletet legutóbbi ismert tartózkodási helye, Szentendre polgármesteri hivatalában teszik közzé; a vádlott a közzétételtől számítva tizenöt napon belül fellebbezhet a határozat ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.