Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Április 26. 08:08, szerda | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Különböző szakmákkal ismerkedhettek a középiskolába készülők

Különböző szakmákkal ismerkedhettek a középiskolába készülők

Második alkalommal szervezte meg a Szakmák éjszakáját az Esterházy szakképző iskola.

A rendezvény célja, hogy az intézmények bemutathassák szakmakínálatukat, gyakorlóhelyeiket az iskolaválasztás előtt álló diákoknak.

A Szakmák éjszakáját a Nemzeti Szakképző és Felnőttképzési Hivatal indította útjára egy évvel ezelőtt. Tavaly csak az Esterházy falain belül tartották meg a rendezvényt, idén viszont rendhagyó módon a gyakorlóhelyen is rendeztek színes programokat a környék 7. és 8. osztályos iskolásainak.

Az eseményhez vetélkedő is kapcsolódott, erre a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, a mágocsi Hegyháti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Szent Orsolya Iskolaközpont intézményeiből neveztek tanulók, a HEMI-ből pedig 3 nevelői csapat is indult a megmérettetésen.

A megtekintett gyakorlóhelyek között volt az Esterházy Miklós Szakképző Iskola és Kollégium, az Ermibau Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Rutin (TA-X-ER) Kft., a Gyugyi Szakképző Kft., a Kóré Kft. és a Pannónia Étterem és Kávézó.

A rendezvény összesen 150 főt mozgatott meg, a verseny harmadik helyen a Belvárosi Iskola „Supergirls” lány-, második helyen a Szent Orsolya Iskolaközpont „Beasts” fiú-, az első helyen pedig a Belvárosi Iskola „Nyerő ötös” lánycsapata végzett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.