Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Február 16. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI, fotó: feol.hu

Lebukott a Tolna megyei emberkereskedő

Lebukott a Tolna megyei emberkereskedő

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy Tolna megyei, emberkereskedelemmel gyanúsított férfi ügyében - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken honlapján.

A gyanú szerint a férfi 2011 nyarán 2500 euróért "adott el" két magyar állampolgárságú nőt egy osztrák állampolgárnak. A nők az osztrák férfi által működtetett, de a magyar gyanúsított által bérelt, stúdióknak nevezett helyiségekben végeztek prostitúciós tevékenységet Bécsben.

Az eljárás során az is kiderült, hogy a magyar férfi az egyik nőt Tolna megyében, szűkebb lakóhelyén "vásárolta meg", és a nők által keresett pénzből a magyarországi életvitelét és szerencsejáték-szenvedélyének költségeit fedezte - írta közleményében az ORFK.
A gyanúsítottakat a magyar és az osztrák rendőrség közös akció keretében fogta el; a 2012. májusban őrizetbe vett, Tolna megyei férfi mellett három magyar állampolgárral - köztük az MTI értesülése szerint prostituáltakkal - szemben indult eljárás.
Az NNI a vádemelési javaslatot továbbította a Tolna Megyei Főügyészségnek. Himmelné Ökrös Magdolna, a főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a főügyészség az emberkereskedelemmel és kitartottsággal gyanúsított férfi előzetes letartóztatásának április 23-ig történő meghosszabbítására tett javaslatot a Szekszárdi Járásbíróságnak.

Címkék: emberkereskedők

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.