Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Február 14. 11:24, kedd | Belföld
Forrás: mti

Légpuskával lőtt egy nőre egy 15 éves fiú Miskolcon

Légpuskával lőtt egy nőre egy 15 éves fiú Miskolcon

Célzott lövést adott le légpuskájával egy nőre egy 15 éves fiú Miskolcon, az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat ellene - közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

A tájékoztatás szerint a fiú és barátai egy engedély nélkül tartható, lőfegyvernek nem minősülő légpuskával konzervdobozokra lövöldöztek. A lövések hangjára nézett ki a szomszéd ház ablakán egy 21 éves nő, akinek tízéves öccse is a fiúkkal játszott.

A fiatalkorú vádlott ráfogta a nőre a légpuskát, és azt mondta, "lelőlek", majd mintegy tíz méterről célzott lövés adott le rá. A lövedék keresztülhaladt a nő tüdején. Sérülése életveszélyes volt, a fiú ijedtében elszaladt.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat ellene.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.