Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Szeptember 27. 11:05, kedd | Bulvár
Forrás: Positive Communications

Legyőztük a világot 3D animációs falfestésben - VIDEÓ

Legyőztük a világot 3D animációs falfestésben - VIDEÓ

Magyar csapat nyerte a virtuális épületfestési fesztivál fődíját

Soha nem volt még olyan látványos a román parlament, mint szeptember utolsó hétvégéjén, ráadásul egy magyar művészcsapatnak köszönhetően. Az iMapp Bucharest nevű fesztiválon 6 ország alkotói versenyeztek, hogy a legjobb fényfestéssel nyűgözzék le a szakmai zsűrit és persze a közönséget. Minden csapatnak 4,5 perce volt arra, hogy háromdimenziós mozgóképekkel életre keltse a 23 ezer négyzetméteres felületet. A Limelight a verseny történetében az első olyan csapat, amelyik egyszerre nyerte el a fesztivál zsűrijének fődíját és a közönségdíjat is.

A világ minden tájáról neveztek versenyzők a harmadik iMapp Bucharest virtuális épületfestési fesztiválra. A döntőbe végül csak hat csapat – román, spanyol, orosz, montenegrói, török és magyar vizuális művészek – kerültek be. Nekik a selejtező után két hónapjuk volt arra, hogy megalkossák a tőlük telhető legjobb 3D animációt. A produkció nem lehetett több négy és fél percnél, a fényfestést pedig a Pentagon után a világ második legnagyobb adminisztrációs épületére, a román parlamentre kellett megalkotniuk a művészeknek.

Az összképet prágai, genfi, genti, helsinki és berlini fényfesztiválok művészeti vezetői zsűrizték, emellett a negyvenezer fős közönség is megválaszthatta a legjobb animációt. A több mint 23 ezer négyzetméteres felületen összesen 104 videó projektor keltette életre az alkotásokat, amelyek a szó szoros értelmében új megvilágításba helyezték a román parlamentet.

A díjnyertes 3D animációs fényfestészeti alkotáson egy kilenc fős magyar stáb dolgozott: grafikusok, 3D animátorok, zeneszerzők és egy producer csapatmunkájának eredménye a világraszóló siker. Az alkotás ugyanis nemcsak látványos képélmény, a fényfestés a képpel összhangban működő zenétől válik teljessé. A zenével való összhang is hozzájárult a sikerhez.

„Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy Bukarestben szikrányi esélyünk is lehet egy közönségdíjra úgy, hogy van a versenyben egy olyan román csapat is, akik már kaptak egy közönségdíjat tavaly. Az eddigi külföldi sikereink után nagyon örülünk, hogy a díjnak köszönhetően most a magyar közönség is megismeri a munkánkat– nyilatkozta Dávid István, a díjnyertes magyar animáció producere.

Címkék: 3d, animáció, falfestés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 15. 08:56, vasárnap | Bulvár

Semjén Zsolt: menthetetlen, visszataszító és botrányos néhány pap közelmúltbeli botránya

Menthetetlennek, visszataszítónak és botrányosnak nevezte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes annak a néhány papnak a közelmúltbeli botrányát, amelyek - mint mondta - \"az egyházat és a keresztény közéletet egyaránt megrázták\".

2024. Szeptember 13. 07:00, péntek | Bulvár

Az étterem kamerafelvételei alapján jött rá a NAV, hogy bevételeinek egy részét eltitkolja a cég

Nem is hinné, milyen agyafúrtak a NAV ellenőrei.

2024. Szeptember 10. 07:40, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve a horvátországi Plitvicei-tavaknál

Idősebb férfire támadt egy medve a Plitvicei-tavaknál Horvátországban, az őt ápoló orvosok szombat este közölték, a férfi állapota stabil - közölte internetes oldalán a horvát közszolgálati televízió (HRT).

2024. Szeptember 06. 08:26, péntek | Bulvár

A Nélküledet játssza a legújabb zenélő út Magyarországon

Hatvan és Lőrinci között, a 21-es főúton készült el Magyarország harmadik zenélő útburkolata