Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Február 01. 07:37, szerda | Külföld
Forrás: mti

Letartóztattak három férfit Berlinben terrorgyanú miatt

Letartóztattak három férfit Berlinben terrorgyanú miatt

Letartóztattak három férfit kedd este Berlinben terrorgyanú miatt.

Hírportálok beszámolói szerint a német főváros rendőrsége megerősítette a Bild című lap értesülését, amely szerint házkutatásokat tartottak és letartóztatási parancs alapján elfogtak három férfit. Az eljárást terrorizmus és szélsőséges iszlamizmus gyanúja miatt indították.

A Bild szerint a gyanúsítottak kapcsolatban álltak az iszlám Állam terrorszervezettel, és arra készülhettek, hogy elutaznak Szíriába vagy Irakba és csatlakoznak a dzsihadistákhoz. A rendőrség ezt nem erősítette meg.

A Bild beszámolója szerint németországi terrorcselekmény előkészületére utaló adatokat nem tártak fel.

A lap úgy tudja, hogy a három férfi ugyanabba a berlini mecsetbe járt, mint a karácsony előtti terrortámadás elkövetője, Anis Amri. A december 19-én a német főváros egy karácsonyi vásárán elkövetett merényletben 12 ember meghalt, 53-an megsebesültek. Amri a támadás után Hollandiába, majd Franciaországba menekült, és december 23-án felbukkant az olaszországi Milánóban, ahol rendőrökkel folytatott tűzharcban meghalt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.