Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2019. Június 15. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Lomtalanítás a szőlőhegyi présház-tulajdonosoknak

Lomtalanítás a szőlőhegyi présház-tulajdonosoknak

A szőlőhegy tisztaságának megóvása érdekében két 30 köbméteres hulladékgyűjtő konténert helyeztetett ki májusban a város önkormányzata a nyergesi buszfordulóhoz, valamint a Tűzlepke sor és a Vincellér-dűlő kereszteződéséhez.

A présházzal rendelkező ingatlan-tulajdonosok abba hordhatták a telkükön feleslegessé vált limlomokat.

Évek óta jelentett problémát az, hogy a kiskerttel rendelkezők kimaradtak a települési lomtalanításai akciókból, így sokan ahelyett, hogy a kijelölt hulladékudvarba vitték volna feleslegessé vált dolgaikat, illegálisán rakták le azokat a szőlőhegy különböző részeire. Az áldatlan állapot megszüntetése érdekében döntött a nagyméretű tárolóedények kihelyezése mellett a város önkormányzata. Sikeres volt az akció, ugyanis mindkét konténer megtelt, amiket aztán június első hetében a Biokom Nonprofit Kft. elszállított ártalmatlanításra.
- Tájékoztattuk a kiskerttel rendelkezőket arról, hogy a gyűjtőkbe háztartási jellegű szemetet, salakot, építési törmeléket, fürdőszobai szaniterárut és a környezetre veszélyes hulladékot, valamint autógumikat nem lehet elhelyezni - emelte ki Sipos Nóra, a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Irodájának környezetvédelmi ügyintézője.
Ennek ellenére az említett anyagokat szép számmal lehetett látni a gyűjtőkben és amikor azok megteltek, akkor mellettük is. A Tűzlepke sor és a Vincellér-dűlő kereszteződésében felhalmozott limlomokból álló kisebb hegyet egy másik vállalkozóval felszámoltatta az önkormányzat, mely azt tervezi, hogy idén még ősszel, a jövőben pedig minden esztendőben két alkalommal meg fogja ismételni a tisztasági akciót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.