Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2021. Október 03. 10:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már csak három hónap van a fiatalok nagy adócsökkentéséig

Már csak három hónap van a fiatalok nagy adócsökkentéséig

Már csak három hónap van a nagy adócsökkentésig: januártól havi több tízezer forinttal nő a 25 év alatti fiatalok keresete - mondta Szentkirályi Alexandra közösségi oldalára szombaton feltöltött videójában.

A kormányszóvivő megjegyezte: a 25 év alatti fiataloknak jövőre már egyáltalán nem kell személyi jövedelemadót fizetniük. "Ilyen Magyarország történetében még soha nem volt" - jelentette ki.

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott, "már lehet tervezgetni, hogy ki mire költi" a pluszpénzt, ami "egy átlagfizetés esetén a havi plusz 40 ezer forintot is eléri", vagyis "ennyivel több marad majd a fizetésből". Hozzátette: az adómentesség a diákmunkára és a gyakornoki állásokra is vonatkozik.

"A fiatalok adómentessége, az egyre több munkalehetőség, a növekvő bérek, a széleskörű otthonteremtési- és családtámogatások olyan bőkezű támogatási rendszert és jövőképet nyújtanak a magyar fiataloknak, amely sok, előttük járó generációnak nem adatott meg" - jegyezte meg a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: a kormány számít a fiatalokra és a fiatalok is számíthatnak a magyar kormányra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni