Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2018. Július 19. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: mti -fotó: pixabay

Már nincsenek késések a vasúti forgalomban a viharos szél miatt

Már nincsenek késések a vasúti forgalomban a viharos szél miatt

Szerdán gondot okozott több helyen is a vonatközlekedésben a viharos erejű szél, csütörtök hajnaltól mindenhol visszaállt a menetrendszerű vonatforgalom - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese, Kavalecz Imre az MTI-t.

Közlése szerint a vasúttársaság műszaki szakemberei valamennyi, a viharos szél okozta megrongált felsővezetéket helyreállították csütörtök hajnalra. Nincsenek korlátozások, a vonatok valamennyi vonalon menetrend szerint közlekednek.

A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon a vezetékre dőlt fák megrongálták a felsővezetéket, amelynek helyreállítása hosszabb időt vett igénybe. A helyreállításig a vonatok helyett pótlóbuszokat állított be a MÁV-START az utasok elszállításához Aszód és Hatvan között. A vezetékszakadás miatt szerdán este 60-100 percet késtek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon.

Lassította a vonatközlekedést az erős szél által a sínekre, vezetékekre dőlt fa a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon, Budaörs és Biatorbágy, Ács és Nagyszentjános között, továbbá Kőbánya-Kispestnél, valamint Bakonyszentlászló és Zirc között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni