Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2021. Február 03. 07:00, szerda | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Már több amerikait oltottak be Covid-19 ellen, mint ahányan megfertőződtek

Már több amerikait oltottak be Covid-19 ellen, mint ahányan megfertőződtek

Már több amerikait oltottak be Covid-19 ellen, mint ahányan megfertőződtek - áll a Bloomberg hírügynökség hétfői jelentésében.

Az Egyesült Államokban 26,5 millió ember kapott legalább egy adag oltást, a járvány kezdete óta pedig 26,2 millió koronavírusos esetet regisztráltak.

"Megjegyezhetjük, hogy ma először az adatok azt mutatják, hogy több embert oltottak be, mint amennyit újonnan diagnosztizált esetként jelentettek" - mondta a Dél-Kaliforniai Egyetem orvos-professzora. Paula Cannon úgy fogalmazott: ezt mindenképpen érdemes megünnepelni.

A Bloomberg elemzése szerint a mérföldkő akkor következett be, amikor az Egyesült Államok élre állt abban a rangsorban, amely a naponta beadott koronavírus-vakcina arányát mutatja országokra lebontva. Mint írják: Amerikában mintegy 1,35 millió adag vakcinát adnak be naponta. Az amerikaiak körülbelül 7,8 százaléka kapott már legalább egy oltást, míg a lakosság 1,8 százaléka már mindkettőt megkapta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 09:00, szombat | Külföld

A Hezbollah 250 harcosát ölték meg az izraeli haderők a libanoni szárazföldi hadműveletben

Az izraeli hadsereg (IDF) pénteken bejelentette, hogy a négy napja elindított dél-libanoni korlátozott hadműveletekben eddig az Iránból támogatott libanoni Hezbollah síita terrorszervezet kétszázötven harcosát ölték meg.

2024. Október 05. 08:55, szombat | Külföld

Csökkent az első három negyedévben a német autógyártás

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.