Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Március 21. 11:31, szerda | Belföld
Forrás: mti

Megállt a hazai háztartásokban használt gépek elöregedési folyamata

Megállt a hazai háztartásokban használt gépek elöregedési folyamata

Megállt a Magyarországon használt háztartási gépek elöregedésének folyamata tavaly, ugyanakkor még mindig magas az idős készülékek aránya

- mondta Mészáros Fanni, az APPLiA Magyarország Egyesülés cégvezetője a szervezet szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A szakember ismertette: 2009-2015 között folyamatosan nőtt a hazai háztartásokban a nyolc évnél idősebb készülékek aránya, de legújabb felmérésük szerint 2017-re megtorpant ez a tendencia, amiben egyértelműen látható a csereprogramok kedvező hatása.

Ugyanakkor a használatban lévő hazai hűtőgépek több mint 57 százaléka nyolc év feletti, több mint 43 százaléka 11 év feletti, és csaknem 11 százaléka idősebb 19 évesnél. A mosógépek esetében több mint 45 százalék a nyolc év feletti, csaknem 33 százalék a 11 év feletti, és csaknem 10 százalék a 19 év feletti készülékek aránya.

A környezetterhelést tekintve a 8-10 évenkénti csere lehetne ideális, az APPLiA Magyarország ezért szükségesnek tartja az Otthon melege programban a háztartási nagygépek csereprogramjának folytatását.

Címkék: gép, háztartás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket