Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2018. Április 28. 09:27, szombat | Belföld
Forrás: mti

Megemlékeznek a munkabalesetben elhunyt, valamint a megrokkant munkavállalókról

Megemlékeznek a munkabalesetben elhunyt, valamint a megrokkant munkavállalókról

Szombaton van a Munkavédelem világnapja, amelyet a kormány 2012-ben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) előterjesztése alapján a munkabalesetben elhunyt, valamint a megrokkant munkavállalók emléknapjává nyilvánított

- olvasható a minisztérium honlapján közzétett tájékoztatásban.

A közlemény szerint a kormány ezzel a lépéssel is kifejezte elkötelezettségét és támogatását a munkavállalók életének és testi épségének védelme, biztonsága mellett.

Közölték, az előző évekhez hasonlóan, az idén is lesznek országos rendezvények, valamint minden megyében nyílt nap a munkavédelmi hatóságnál. A rendezvényekről a Megyei, illetve a Fővárosi Kormányhivatalok munkavédelmi hatósága tud pontos információkat adni.

Felidézték, hogy április 28. az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) támogatásával 1996-ban lett a munkabalesetek áldozatainak nemzetközi gyásznapja.

Az NGM munkafelügyeleti főosztályának jelentése szerint 2017-ben 23 387-en váltak baleset miatt három napnál hosszabb időre munkaképtelenné, míg az előző év azonos időszakában 23 027-en. A halálos kimenetelű munkabalesetek száma enyhén mérséklődött, a 2016-ban mért 80-ról 79-re csökkent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni