Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2018. December 15. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Meghaladta a négymilliót a magyar mobiltárcás fizetések száma

Meghaladta a négymilliót a magyar mobiltárcás fizetések száma

A magyarok már több mint 4 millió alkalommal fizettek mobiltelefonnal, egyetlen érintéssel az üzletekben - tájékoztatta az MTI-t a Mastercard pénteken.

Az első magyar banki mobiltárcát 2016 őszén mutatták be, jelenleg öt bank - a Gránit Bank, az OTP, a K&H Bank, a Budapest Bank és az MKB Bank - kínál ilyen szolgáltatást.

A mobiltárca olyan alkalmazás, amelybe az ügyfél regisztrálhatja a bankkártyáját, és ezt követően a telefonja terminálhoz érintésével fizethet az üzletekben. Az alkalmazás mellett megfelelő készülék és egy digitalizált bankkártya szükséges a mobilfizetéshez.

Pataky Piroska a Mastercard marketing vezetője a közlemény szerint elmondta, jövő ősztől lép életbe a PSD2 irányelv, amely gyökeresen átalakítja majd a fizetés módját. A mobiltelefonnak ebben is kiemelt szerep jut majd, hiszen az online tranzakciók során hitelesítési eszközként lehet használni.

Címkék: fizetés, mobil, mobiltárca

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni