Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2023. Augusztus 07. 06:00, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Megszületett Hosszú Katinka gyermeke

Megszületett Hosszú Katinka gyermeke

Megszületett Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó gyermeke.

A világ- és Európa-bajnok úszó vasárnap közösségi oldalán tett közzé egy fotót kislányáról, és annyit fűzött hozzá: "Megszületett számunkra a világ csodája! Már most nagyon szeretünk Layber-Gelencsér Kamília".

A 34 esztendős világklasszis márciusban jelentette be, hogy várandós, pár héttel később azt is megjegyezte: a jövőre nézve vannak még tervei az úszásban.

Hosszú 2004-ben robbant be a magyar felnőtt mezőnybe, első nagy sikerét 2009-ben a római világbajnokságon aratta, ahol 400 méter vegyesen diadalmaskodott. Karrierje legsikeresebb időszakának csúcsaként a 2016-os riói olimpián három aranyat és egy ezüstöt nyert: 200 és 400 méter vegyesen győzött, valamint 100 méter háton sem talált legyőzőre, míg 200 méter háton második lett.

A nemzetközi szövetség (World Aquatics) adatbázisa szerint pályafutása során kilenc nagymedencés világbajnoki és 15 Európa-bajnoki aranyat nyert, eddigi utolsó versenyén, a tavalyi római Eb-n pedig a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként nyert bronzérmet, amely a 97. érme volt világversenyeken (olimpia, vb, Eb).

Fotó: Hosszú Katinka - Facebook

Címkék: Hosszú Katinka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.