Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Április 24. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Megújul a gunarasi utak és járdák egy része

Megújul a gunarasi utak és járdák egy része

A közelgő nyári turisztikai szezon kezdetére szeretné a dombóvári önkormányzat a gunarasi járdák és utak egy részét felújíttatni.

A képviselő-testület az üdülőtelep főbejáratától a Gunaras Resort Spa szállodáig vezető járda helyére egy olyan térkövezett osztott sétányt alakíttat ki, amit a gyalogosok és a biciklisek egyaránt használhatnak, az említett hoteltől az ökumenikus kápolnáig vezető úton kerékpáros sávot festet fel, a platánfák alatti felgyűrődött aszfaltot helyreállíttatja, a templom előtti szakaszon pedig kiszélesítteti az úttestet.
A munkálatok elvégzésére hét cégtől kért ajánlatot a város önkormányzata. Az ajánlattevők közül a döntéshozók a Topa és Társa Építési Kft-t választották ki, így ennek a cégnek a képviselőjével írt alá kivitelezési szerződést Szabó Loránd polgármester április 11-én a Városházán.
Topa István, a tamási székhelyű vállalkozás ügyvezetője elmondta, hogy munkákkal a turisztikai szezon elejére - várhatóan június 15-re - végeznek a szakemberei. A viszonylag hosszú határidőnek az az oka, hogy a különböző közterületek burkolásának támogatására egyszerre írták ki hazánkban a pályázatokat, amiket nemrégiben bíráltak el és a kivitelezők most anyaghiánnyal küszködnek, ugyanis a térkőgyártók nincsenek felkészülve a tömeges megrendelés kiszolgálásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.