Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2015. Július 25. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:

Megvan ki irányítja a Földközi-tengeri embercsempészetet

Megvan ki irányítja a Földközi-tengeri embercsempészetet

Illegális bevándorlás - Egy etiópiai férfi irányítja a földközi-tengeri emberkereskedelmet

Megerősítette a La Repubblica című olasz napilap pénteken azokat a brit sajtóértesüléseket, amelyek szerint a Líbiából az olasz partokra irányuló emberkereskedelmet az etiópiai Ermas Ghermay irányítja, akit az olasz terrorizmusellenes hatóságok régóta megfigyelés alatt tartanak.

A Sky News hírcsatorna egyik brit tudósítója nevezte meg a földközi-tengeri emberkereskedelmet irányító férfit és állampolgárságát olasz rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A La Repubblica közölte Ermas Ghermay fantomképét. Az olasz napilap arra emlékeztetett, hogy a szicíliai Palermo maffiaellenes nyomozóigazgatósága (DIA) azonosította elsőként a nemzetközi emberkereskedő szervezet vezetőjét. A 2013 októberében a délolasz Lampedusa szigeténél történt hajószerencsétlenséget követően, amelyben 366 bevándorló veszett a tengerbe, az olasz hatóságok több mint 30 ezer telefonbeszélgetést hallgattak le az Olaszország területén tartózkodó és hatósági megfigyelés alatt levő emberkereskedők és az Afrikában maradt "főnökeik" között. Az arab nyelvű beszélgetések vezettek Ermas Ghermayhoz, aki olasz feltételezések szerint Líbiából irányítja az illegális bevándorlást. Elfogása jelenleg lehetetlen a líbiai hatóságokkal való együttműködés hiánya miatt. A Lampedusánál elsüllyedt hajót kormányzó és épségben partot ért három emberkereskedőt 2014-ben az olasz hatóságok Szicíliában letartóztatták.

A lehallgatott telefonbeszélgetésekben Ermas Ghermay "csekély veszteségnek" nevezte a Lampedusánál a tengerbe veszett emberek életét.

A La Repubblica emlékeztetett: a DIA hasonló módszerrel, vagyis több tízezer lehallgatott telefonbeszélgetéssel azonosította és találta meg a Cosa Nostra szicíliai maffia tagjait és vezetőit is.

Címkék: embercsempész

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.