Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Március 22. 18:44, szerda | Külföld
Forrás: mti/Infovárosok

Merénylet Londonban – többen megsérültek és halottak is vannak

Merénylet Londonban – többen megsérültek és halottak is vannak

Késelő merénylő támadt a brit parlamentnél szerda délután. Több sérültje és egy halottja is van a merényletnek.

Lövöldözés történt szerdán a brit parlamentnél. Az első jelentések több sebesültről szólnak, a parlament és a vele szomszédos képviselőház épületét a rendőrség kiürítette.

Később kiderült: a Reuters brit hírügynökség fotóinak tanúsága szerint, hogy legalább négy sérült fekszik a Westminster hídon, többen erősen véreznek, és úgy tűnik, nincsenek eszméletüknél.

Az egyik fényképen egy ember egy londoni autóbusz kerekei alatt fekszik. Időközben bejelentették, hogy Theresa May brit kormányfőnek nem esett baja, biztonságban van, de azt nem fedték fel, hogy hol volt a merénylet idején.

A rendőrség közlése szerint egyelőre nem tudni, mi volt a késelős merénylő indítéka.

A brit rendőrség egyelőre terrorista támadásként kezeli a londoni parlament közelében történt incidenst, amíg a tények mást nem igazolnak - közölteék Twitteren.

Kora esti információ: a BBC értesülése szerint meghalt az a rendőr, akire a szerdai londoni merénylet elkövetője a brit parlament mellett rátámadt.

A hirado.hu esti információi szerint a parlamentnél egy merénylő megkéselt egy rendőrt. A rendőrség lelőtte a tettest. Eközben a közeli Westminster-hídon többen megsérültek, amikor elgázolta őket egy autó. Feltehetően gázolásos merénylet történt, melyben egy nő életét vesztette - közölték kórházi források.

A rendőrség egyelőre terrorista támadásként kezeli az esetet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.