Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Február 12. 09:41, szerda | Belföld
Forrás: mti

Mocsok és ürülék miatt bezártak egy tofugyártó-üzemet - VIDEÓ

Mocsok és ürülék miatt bezártak egy tofugyártó-üzemet - VIDEÓ

Súlyos higiéniai, nyomonkövetési hiányosságokat és rágcsálóürüléket találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy,

elsősorban külföldi piacra értékesítő budapesti tofu-előállító üzem ellenőrzésekor, ezért a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem tevékenységét.

A hivatal szerdai közleménye szerint a hatóság 962 kilogrammnyi jelöletlen, illetve dokumentáció hiányában nem nyomonkövethető terméket vont ki a forgalomból, de a cég által gyártott termékek visszahívását is elrendelte.

A közleményből kiderül, hogy a januári ellenőrzéskor az üzem területén a padozat erősen szennyezett, takarítatlan, néhol töredezett volt, helyenként pangó víz és rágcsálóürülék borította.

A feldolgozó helyiségben található gépek és berendezések (főzőüst, daráló, csomagológép, mosogatók), az élelmiszer-előállításhoz használt eszközök (rekeszek, préslemezek), valamint az alapanyagraktár padozata és oldalfalai is rendkívül szennyezettek voltak.

Az ellenőrzés során több helyiségben és az élelmiszerekkel közvetlenül érintkező eszközökön is rágcsálóürüléket találtak az ellenőrök. A mennyezetről lecsöpögő kondenzvíz esetenként a csomagolatlan termékeket is szennyezte.

A súlyos higiéniai hiányosságokon túl az egység az előállított termékek nyomonkövethetőségét sem biztosította – tették hozzá.

Címkék: üzem, bezárás, Nébih, tofu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél

2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Belföld

Árvíz - Orbán Viktor: megkezdődött a védekezés legnehezebb szakasza

Megkezdődött az árvízi védekezés legkomolyabb és legnehezebb szakasza, ami a számítások szerint jövő hét csütörtökig tart

2024. Szeptember 19. 06:00, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: kisebb lesz az árvíz, mint 2013-ban

A becslések szerint a maximális vízszint 40 centiméterrel alacsonyabb lesz, mint a 2013-as nagy árvíz idején Budapestnél, illetve a város feletti folyószakaszokon -

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Belföld

Árvíz - OVF: hosszú ideig elhúzódó árhullámra kell felkészülni

Hosszan elhúzódó árhullámra kell felkészülni, sokáig lesz érvényben harmadfokú készültség az érintett folyókon - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna kedd délutáni műsorában.