Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2020. Július 21. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: MTI, fotó: Facebook

Modern, térítésmentesen használható, állami forrásból megvalósuló sportparkot adtak át Sásdon

Modern, térítésmentesen használható, állami forrásból megvalósuló sportparkot adtak át Sásdon

A mintegy száz négyzetmétert felölelő létesítményhez az észak-baranyai város önkormányzata biztosította a területet, annak beruházója pedig a Nemzeti Sportközpontok volt.

A Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretéből elnyert tizenötmillió forintos forrásból megvalósult, mintegy száz négyzetmétert felölelő létesítményhez az észak-baranyai város önkormányzata biztosította a területet, annak beruházója pedig a Nemzeti Sportközpontok volt.

A sásdi önkormányzat üzemeltetésébe kerülő parkban egyebek mellett has- és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, bordásfalon végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre, húzódzkodásra alkalmas eszközöket helyeztek el.

Mint azt Nagy Csaba (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője a pénteki ünnepélyes átadót követően az MTI érdeklődésére elmondta, a park a város első szabadtéren felállított testedző eszközöket is tartalmazó sportparkja, így az várhatóan - már csak az újdonság varázsa miatt is - nagy népszerűségnek örvend majd a fiatalok és az idősebbek körében is.

Közölte: a most átadott sásdi és a többi hasonló beruházások támogatásával a kormányzat egészséges életmódra szeretné ösztönözni az embereket, fontos kormányzati cél ugyanis a mindennapos testmozgás támogatása, ahogy a fiatalok egészséges életmódra nevelése is nemzeti ügy Magyarországon.

A képviselő szerint a program keretében választókerületében Szigetváron, Szentlőrincen, Siklóson, Sásdon és Harkányban megépült sportparkok pontosan ezeket a célokat szolgálják.

Beszámolt arról, hogy várhatóan egy év múlva a sásdiak egy újabb fontos mérföldkőhöz érkeznek a sportolási lehetőségek tekintetében, hiszen jövő évben befejeződhet a városi tanuszoda építése is.

Címkék: Sásd, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.