Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Január 11. 20:41, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mozgalmas hétvégéjük volt a dombóvári tűzoltókak

Mozgalmas hétvégéjük volt a dombóvári tűzoltókak

Kilenc műszaki mentéshez és négy tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit az elmúlt hetvenkét órában.

Tűzesetek:

Nak Fő utcájában egy családi ház padlásán keletkezett tűz pénteken késő este, ahol a padláson tárolt anyagok égtek. A lángokat a lakóknak sikerült megfékezniük, azonban az oltásban részt vevő három személy könnyű sérüléseket szenvedett. A mentősök megvizsgálták őket, nem kellett kórházba szállítani egyiküket sem. Mivel felmerült a szándékosság gyanúja, a tűz pontos okának kiderítése miatt tűzvizsgálati eljárás indult.

A naki tűzesettel egyidőben Tamásiban a Szarka hegyen egy családi ház padlásterében keletkezett tűz a kémény rossz állapota miatt. A tűzhöz a tamási önkormányzati és a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy sugár, valmint kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet, majd ventillátorral átszellőztették az épületet. A ház lakói, egy öttagú család ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Műszaki mentések:

Nyerges vontatóval ütközött egy hatszemélyes kisteherautó a 61-es úton Dombóvár közelében a dalmandi bekötőnél péntek reggel. A kamionban egy, a kisteherautóban hat személy utazott, a mentősök tájékoztatása szerint mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben, a helyszínen ellátták őket. A műszaki mentést a dombóvári hivatásos tűzoltók végezték. A nyerges vontató üzemanyagtartálya megsérült a balesetben, elfolyt a gázolaj, amit a közútkezelő szakemberei itattak fel az úttestről . A műszaki mentés teljes útlezárás mellett zajlott.

Egy tehergépkocsi hajtott az út menti árokba Döbröközön péntek délután. A teherautó gázpalackokat szállított, ezért a dombóvári hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi mobil labort is a helyszínre riasztották, valamint iparbiztonsági helyszíni szemlét is végrehajtottak. Személyi sérülés nem történt a balesetben, és sem a rakomány, sem a jármű nem sérült meg. A tehergépkocsit védősugár biztosítása mellett egy daru emelte ki az árokból.

Még pénteken is akadt munkájuk a szekszárdi és dombóvári hivatásos tűzoltóknak a hó és ónos eső súlya alatt letört faágak eltávolítása miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.