Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Július 25. 09:07, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Művészetek Völgye - Programok a Palya-udvarban

Művészetek Völgye - Programok a Palya-udvarban

Izgalmas programok várják péntektől a Művészetek Völgyében, Kapolcson a Palya-udvarba látogatókat: a koncertek, beszélgetések mellett lesz jótékonysági árverés és esélyegyenlőségi nap is. Az udvarban kilenc olyan zenekar szerepel majd, akiket pályázat útján választottak ki.

A Palya-udvar pénteken délután háromkor nyitja meg kapuit Lee Olivér gitáros szólókoncertjével. Minden reggel kilenckor tánc lesz, délben pedig Déli Palya-udvar az énekesnővel vagy vendégével. A Hangosbeszélőben szombaton kettőkor Gryllus Dorkával beszélget az énekesnő, a következő szombaton, augusztus 4-én pedig Szily Nórával.
A vasárnap az esélyegyenlőség jegyében telik az udvarban, 14 órakor árverést rendeznek a Csodalámpa Alapítvány javára, este kilenckor a Snétberger Tehetségkutató Központ diákjai koncerteznek, 23 órakor pedig filmet vetítenek a témában. Hétfőn este kilenckor a Liszt Ferenc-díjas gitárművész, Snétberger Ferenc ad koncertet.
A tíz nap alatt lesznek gyerekprogramok is, a Nyugati tértől a Palya-udvarig címmel irodalmi beszélgetések, valamint sok zene.
"Harmadszor nyitjuk meg a kapukat. Azt sejtem, nagyon fontos és örömteli tíz nap lesz ez idén is, nekem is és a tízfős stábomnak is" - mondta Palya Bea, a Művészetek Hölgye az MTI-nek.
Beszámolója szerint január óta dolgozik azon, hogy egy jó Palya-udvar legyen ebben az évben is. Idén fókuszban a tehetségkutatás, az esélyegyenlőség és a női alkotók állnak - tette hozzá az első gyermekét váró énekesnő.
"A nőiség egy új szakaszába érvén még az eddiginél is jobban figyelek a nőkre, nemcsak az imádott barátnőimre, hanem arra, hogy nőként ki mit hoz létre, hogy is van a kreativitás és az anyaság, hogy is vannak a vélt vagy valós női szerepek. Az énekesnők közül izgatottan várom Polonyi Artemisz, Jónás Vera és Csőke Renáta koncertjét" - fogalmazott Palya Bea.
Beszélt arról, hogy fiataloknak és fiatal produkcióknak is helyet akart adni az udvarban; a zenei pályázatra rengetegen jelentkeztek. "Nagyon örültem ennek és a kilenc kiválasztott zenekar koncertjét kíváncsiam várom, talán még izgulok is értük egy kicsit" - árulta el az énekesnő. Hozzátette: az esélyegyenlőségi nap nagy izgalma számára Scherer Péter és Kovács Krisztián drogos témájú színháza, A gyáva.
"Nagyon örülök, hogy a két Hangosbeszélőben Gryllus Dorka és Szily Nóra lesz a vendégem. Aztán az új fellépők mellett ott vannak a régi kedvencek: Snétberger Ferenc-szólókoncert, Berecz András-est, Goda Gábor és társulata, Momentán imprószínház, Szó és szaxofon, ahol ezúttal Grecsó Krisztián lesz Dés László társa" - sorolta a programokat az énekesnő.
Palya Bea arról is beszámolt, hogy most megjelenő, Ezeregy szefárd éjszaka című lemezének első 500, sorszámozott és dedikált példánya idén a Völgybe érkezik. A lemezbemutató koncert augusztus 4-én lesz, az egyes számú lemezt pedig július 29-én elárverezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket