Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2013. Július 20. 22:35, szombat | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

Múzsák kertje, Dombóvár

Múzsák kertje, Dombóvár

Az elmúlt napokban csaknem teljesen megújult a Dombóvári Helytörténeti Múzeum parkja és kertje.

A szomszédba költözött Városháza s a Város- és Lakásgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai közreműködésével több, eddig rejtett látnivaló is kiszabadult a túlburjánzott aljnövényzet fogságából.
Így a környék ókori történelmét megidéző faragott márvány-kövek mellett Tolna megye és Dombóvári irodalmi értékeinek szabadtéri képes-könyve, Varga Gábor keramikus művész "Álmodozók" című kompozíciója jól megfér a természeti és épített örökség rendjének szépségével, amely évente többször csábítja ide a zene, a tánc és a játszás barátait is.
És akik Uránia szépségeire vágynak, azok bevárva a sötétséget innen is kémlelhetik az égbolt titkait. A tudományok és a történetírás helyben összegyűlt kincseit pedig a múzeumként szolgáló, 1896-ban emelt épület falai és termei őrzik, sugározzák át a jövőnek.
Legyen/légy barátja, nem csak olykor-olykor e meghitt és mégis horizontot nyitó közösségi térnek Dombóváron!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.