Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Május 17. 18:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Napsütéses, de többször esős idő várható a hosszú hétvégén

Napsütéses, de többször esős idő várható a hosszú hétvégén

Sok lesz a napsütés, de többször várható zápor, helyenként zivatar is a hosszú hétvégén. A hőmérséklet-maximumok továbbra is 20-25 fok körül alakulnak

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.

Pénteken több órára kisüt a nap, de többfelé alakul ki zápor, délen néhol zivatar is. Emellett többfelé megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, a legmagasabb 20-25 fok között várható.

Szombaton napos idő várható, elszórtan valószínű zápor, zivatar. A szél többfelé élénk, néhol erős, zivatar környezetében a szél viharos lehet. A leghidegebb órákban 7-13 fok lehet. Napközben 22-26 fokig melegszik a levegő.

Pünkösdvasárnap és -hétfőn sok napsütés várható, helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Vasárnap a Tiszántúlon, hétfőn helyenként megerősödhet a szél, amely zivatar környezetében viharos is lehet. A minimumhőmérséklet mindkét nap 8-14 fok között valószínű. A nappali maximumok vasárnap 22-26, hétfőn 23-27 fok között alakulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket