Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. December 15. 06:43, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem bírják a bankok - a Raiffeisen is leépíti létszámát és fiókokat zár be

Nem bírják a bankok - a Raiffeisen is leépíti létszámát és fiókokat zár be

Az Erste Bank után a Raiffeisen Banknál is létszámleépítés lesz, mint kiderült több száz alkalmazottat bocsát el a bank, és tíz fiókot zár be – írta az origo.hu internetes portál, az értesüléseket a bank is megerősítette

Év végén 200 fővel kevesebben dolgozhatnak a banknál, mint egy évvel korábban, ami közel 6 százalékos létszámleépítést jelent. A bank közlése szerint jövőre további létszámleépítés várható.


A bank azt az értesülést is megerősítette, miszerint a költséghatékonyság jegyében felajánlották a vezetőknek, hogy 5-10 százalékos önként vállalt bércsökkentésért cserébe havonta egy napot vagy kéthetente egy napot ne dolgozzanak, illetve vizsgálják, hogy bizonyos funkciókat Budapestről más városba költöztessenek.

Kedden Herbert Stepic a Raiffeisen vezérigazgatója még azt nyilatkozta a Napi Gazdaságnak, hogy annak ellenére, hogy csaknem 300 millió forintos veszteséget szenvedett el a Raiffeisen Bank Magyarországon, továbbra is kitart legrégebbi akvizíciója mellett. Herbert Stepic azt mondta, Magyarországon minden összehasonlításban kiemelkedően magas a bankadó mértéke, mint ahogy a végtörlesztés elsődleges nyertesei sem azok, akik a legjobban segítségre szorulnának − ezen csak azok nyernek, akik egy összegben vissza tudják fizetni a hitelüket. Reménykedik abban, hogy a bejelentés, miszerint Magyarország újrakezdi a tárgyalásokat az IMF-fel, azt tükrözi, hogy újra őszinte hajlandóság mutatkozik a helyi bankokkal és a nemzetközi pénzügyi közösséggel való együttműködésre.

Az Erste Bank a múlt pénteken jelentette be, hogy a jövő év első hónapjaiban dolgozóinak mintegy 15 százalékától, 400-450 alkalmazottól válik meg, és 184 magyarországi fiókjából várhatóan 43-at bezár. A létszámcsökkentést a bank közleményében a gazdasági válság következményeként előálló korlátozott bevételi kilátásokkal, a hitelezés visszaesésével, a 'kiemelkedően magas mértékű bankadóval' és a végtörlesztés intézményének bevezetése okozta jelentős veszteséggel indokolta. A CIB Bank is bezár 11 bankfiókot.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket