Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2015. Október 08. 05:00, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Nemet váltanak az Alkonyat szereplői

Nemet váltanak az Alkonyat szereplői

Egy merész húzással felcserélte főhősei nemét Stephenie Meyer az Alkonyat című regénye tizedik évfordulója alkalmából megjelenő Life and Death: Twilight Reimagined című új könyvében,

ezzel nemcsak rajongóit lepte meg, hanem a szelet is kifogta az őt szexizmussal vádoló kritikusok vitorlájából.

A szerdától megvásárolható "újragondolt" regényben a szégyenlős középiskolás lány, Bella helyére egy fiatalember, Beau lép, míg a "vegetáriánus" vámpír, Edward Cullen helyét Edythe veszi át - számolt be róla a The Daily Telegraph.

Meyer a Good Morning America című tévéműsorban elmondta, hogy alapvetően nem sok hatása volt a történet lényegét tekintve a változtatásnak. Mint hozzáfűzte, valójában ugyanaz a szerelmi történet bontakozik ki, és voltaképp mindegy, hogy a főhősök közül melyik a lány és melyik a fiú, ugyanúgy működik az egész.

Az írónő felemlegette: zavarta őt, hogy azért bírálták, mert Bellát gyönge, bajba jutott lányként ábrázolta. "Ki ne lenne az, amikor szuperhősök veszik körül?" - kérdezett vissza, megjegyezve, hogy érdekes volt kipróbálni, hogy mi van, ha egy fiúra osztja a szerepét.

Meyer első Alkonyat-regénye 2005-ben jelent meg, majd három folytatást is írt a történethez. A regényekből ötrészes mozifilm született, az Edwardot alakító Robert Pattinson ezekkel lépett be a filmvilág sztárjai közé.

Az írónő kijelentette: nem tartja valószínűnek, hogy a fordított szereposztású regény is a filmvásznon végezné.

Címkék: alkonyat, Twilight

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.