Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2014. Június 09. 01:11, hétfő | Helyi
Forrás: Kaszás Zoltán

Németh László-díjas pedagógus Dombóváron

Németh László-díjas pedagógus Dombóváron

Kovácsné Lébényi Klára vehette át a Németh László-díjat Balog Zoltán minisztertől 2014. május 30-án az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Kongresszusi Központjában.

Az Emberi Erőforrások Minisztere 49/2012. (XII. 15.) rendelete értelmében az általa adományozható elismerések egyike a Németh László-díj (2.§ (6) bekezdésének 5. pontja): „A Németh László-díjban azok az oktató-nevelő munkát végző pedagógusok részesülhetnek, akik a gyermekek harmonikus személyiségformálásában huzamosan kiemelkedő munkát végeznek.”
A Dombóvári József Attila Általános Iskola közalkalmazotti tanácsa által 2013 novemberében felterjesztett és a Dombóvári Tankerület által támogatott kitüntetési javaslat szerint Kovácsné Lébényi Klára intézményvezető: „/2004 óta/ innovatív, fejlesztő munkát végzett az intézményben. Közel 170 millió forint értékű nyertes pályázatot készített és valósított meg kollégái segítségével. /…/ Vezetői munkájában fontosnak tartja az egyéni felelősségvállalást és alkotó-képességet. /…/ Évek óta koordinálja /…/ a város egyik legnépszerűbb, /…/ a hagyományok megőrzését szolgáló rendezvény, az „Újdombóvári Őszi Fesztivál” lebonyolítását. /…/ Kezdeményezte az iskolában az integrációs program bevezetését, melynek legfőbb célkitűzése, hogy az eltérő képességű és szociális helyzetű tanulóink együttnevelését, oktatását maradék-talanul megoldja /az iskola/. /…/ Szilárd elveket vall az emberi viselkedés, kapcsolatok terén. /…/ Saját pozitív tulajdonságaival állít példát munkatársai és a tanulók elé.”
Ezen felterjesztés alapján vehette át Kovácsné Lébényi Klára a Németh László-díjat Balog Zoltán minisztertől 2014. május 30-án az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Kongresszusi Központjában.

További jó hír, hogy 2014. május 28-i keltezéssel az Educatio Kft. a Dombóvári József Attila Általános Iskolát referencia intézménnyé nyilvánította a kompetencia alapú nevelés-oktatás területén.
(Kaszás Zoltán)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.