Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Január 26. 12:38, péntek | Belföld
Forrás: mti

Nincs gáz, van gáz - Biztosított az ország téli ellátása

Nincs gáz, van gáz - Biztosított az ország téli ellátása

A hazai földgáztárolókban csaknem 3,4 milliárd köbméter gáz áll rendelkezésre, a folyamatos földgázimporttal kiegészülve ez a mennyiség biztonságosan fedezi az ország téli igényét

- közölte friss adatai alapján a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken.

A közleményben felidézték, hogy a lakossági fogyasztók biztonságos ellátása érdekében az elmúlt tíz év legmagasabb téli gázfogyasztása legalább 60 százalékának megfelelő mennyiségű földgázt kell elhelyezni a tárolókban.


A meglévő csaknem 3,4 milliárd köbméter gáz mellett folyamatos az utánpótlás mind a keleti, mind a nyugati forrásokból érkező import révén. A gázimport a megállapodásoknak megfelelően zajlik, a beszállítások biztonságát, folyamatosságát nem fenyegeti veszély - hangsúlyozta a MEKH, hozzátéve, hogy az ország téli földgázellátását a tárolói készletek mellett a hazai kitermelés is biztosítja.

A földgáz biztonsági készletezésének mértékéről szóló rendelet 2017. október 31-től 1,2 milliárd köbméterben határozza meg a biztonsági készlet mértékét.

A MEKH közölte: az ellátásbiztonság érdekében folyamatosan figyelemmel kíséri a gáztárolásért felelős piaci szereplők tevékenységét, a hazai földgáztárolók töltöttségét, a rendszerek karbantartását és a téli fűtési szezonra való felkészülést.

Címkék: fűtés, gáz, gázellátás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket