Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2012. Március 15. 23:50, csütörtök | Helyi
Forrás: helyi híreink szerkesztője

Ünnepi megemlékezés Kossuthnál, polgármesteri bejelentéssel

Ünnepi megemlékezés Kossuthnál, polgármesteri bejelentéssel

Az Illyés Gyula Gimnázium diákjainak műsorát követő beszédében helyi népszavazási kezdeményezést jelentett be Dombóvár polgármestere a szigeterdei Kossuth-szoborcsoport főalakjánál megtartott március 15-i megemlékezésen.

A dombóvári gimnázium diákjai által magas színvonalon előadott, változatos és tartalmas műsor összeállítása és a szereplők felkészítése Pappné Farkas Gabriella tanárnőnek, Nagy Rebeka 12.b és Görcs Linda 11.n osztályos tanulóknak és Erdélyi Tamás tanár úrnak köszönhető.

Az emlékezés koszorúinak elhelyezését megelőző beszédében Szabó Loránd polgármester többek között a következőket mondta: „A mai nap egyben a magyar sajtó napja. Vannak néhányan, akik azt szeretnék, hogy Dombóváron semmilyen média ne működjön. Nincs aktuálisabb dátum, mint a mai, hogy bejelentsük, a jövő héten több témában elindul a népszavazási kezdeményezés. Ez érinteni fogja a megszüntetett helyi televíziós szolgáltatás újraindítását is. Remélem, rengetegen fogják a kezdeményezést támogatni, és néhány hónap múlva újra látható, hallható lesz dombóvári műsor!”

Az ünnepnapon tárlatvezetést is ígérő kiállítás és a Kossuth-szoborcsoportról szóló előadás várta az érdeklődőket a megemlékezés helyszínéhez közeli, újjáépített középkori lakótoronyban. Ezekről később önálló beszámolóval és képgalériákkal jelentkezünk.

A megemlékezésen Cserveni Gábor által készített felvételekből összeállított képgalériánk a lenti fotóra kattintva megnyitható.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.