Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Május 01. 04:00, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - fotó:hirado.hu

Nógrádi György: a törökök már csaknem mindenkivel szembekerültek

Nógrádi György: a törökök már csaknem mindenkivel szembekerültek

Törökország mára szembekerült minden szomszédjával, az orosz-török viszony is mélyponton van, az amerikai elnök nem hajlandó a törökkel szóba állni, a török államfőnek Kínával is volt incidense a közelmúltban,

Törökország jelenleg csak Európával "szórakozik" - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.
Felidézte: Törökország azzal fenyeget, hogy vagy megkapják a vízummentességet június 30-áig, vagy felrúgják a menekültválság közös kezeléséről kötött megállapodást. A vízumkényszer megszüntetéséhez Európa 172 pontos kritériumot fogalmazott meg, amelyet - az EU tájékoztatása szerint - döntően teljesítettek, ami Nógrádi György szerint annyit jelent, hogy nem teljesítették.

A szakértő azt mondta: a törökök most kezdték a modern biometrikus útlevelek gyártatását, és csak októberre készül el az első csomag. Tehát mindkét fél mellébeszél - vélekedett. Európát megpróbálják kényszeríteni, az pedig az unió potenciális gyengeségét mutatja, ha most "bedől" a törököknek - jelentette ki Nógrádi György.

A törökök közben készítik elő a szíriaiakból álló csoportot, amelyet az unióba küldenének, főként mozgássérülteket és analfabétákat - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.