Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2018. November 20. 07:39, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Nőtt a halottak, csökkent az eltűntként számon tartottak száma a kaliforniai tűzvészben

Nőtt a halottak, csökkent az eltűntként számon tartottak száma a kaliforniai tűzvészben

Hétfő estig 79-re emelkedett a Kaliforniában november eleje óta tartó tűzvész halálos áldozatainak száma, ugyanakkor ezerre apadt a tűzvészben eltűntként számon tartott emberek száma - közölte a CBS amerikai televízió.

Előrejelzések szerint szerdától esőzések várhatóak szerte Kaliforniában. A tűzoltók és a mentésben részt vevők attól tartanak, hogy bár az esőzések segítenek a tűzoltásban, de nehezítik a mentést, ráadásul földcsuszamlásokra is lehet számítani. Hétfő estig a kaliforniai tüzek mintegy 55 százalékát sikerült megfékezni.

A tűzvészben az eddigi becslések szerint mintegy 12 ezer épület semmisült meg.

A természeti csapás okozta anyagi károk a biztosító társaságoknak várhatóan 9-13 milliárd dollárba kerülnek majd. A károk nagyobb része Kalifornia északi vidékein keletkezett. Mind az északi, mind a déli vidékek hasonló körülmények között lobbantak lángra: a magas hőmérséklet, alacsony páratartalom, a száraz növényzet és az erős széllökések együtt járultak hozzá Kalifornia történetének eddigi legpusztítóbb tűzvészéhez.

A szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) hétfőn bejelentette: hosszú távú lakhatási lehetőségek biztosításán dolgoznak mindazon ezrek érdekében, akik a tűzben elveszítették mindenüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.