Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. Október 01. 07:20, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nyolcvanan vették meg a névjegyzékben szereplők adatait

Nyolcvanan vették meg a névjegyzékben szereplők adatait

Az október 13-ai önkormányzati választáson induló jelöltek és jelölőszervezetek megvásárolhatták a névjegyzékben szereplők név- és lakcímadatait; a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint ezt 80-an tették meg.

A választási eljárásról szóló törvény szerint a választásra nyilvántartásba vett jelöltek és listát állító jelölőszervezetek kérhetik a választási irodáktól a szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgárok név- és lakcímadatait közvetlen politikai kampánytevékenység folytatása érdekében.

Ennek feltétele volt, hogy amennyiben a jelölt kérte az adatokat, igazolja, hogy 149 ezer forint adatszolgáltatási díjat befizetett a Nemzeti Választási Iroda számlájára. Ha a listát állító jelölőszervezet kérte az adatokat, az adatszolgáltatási díj a megyei listán megválasztható képviselőknél egyenként 149 ezer forint volt.

Az NVI adatai szerint országszerte 80 jelölt és jelölőszervezet vásárolta meg az adatokat a közvetlen kampányhoz.

Az így megszerzett választói adatokat a jelöltnek, illetve a listát állító jelölőszervezetnek legkésőbb a szavazás napján meg kell semmisítenie, és az erről készült jegyzőkönyvet három napon belül át kell adnia az adatokat szolgáltató választási irodának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket