Városlista
2024. július 4, csütörtök - Ulrik

Hírek

2021. Január 24. 19:17, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Őrizetbe vették az egyik legnagyobb ázsiai drogkartell vezetőjét

Őrizetbe vették az egyik legnagyobb ázsiai drogkartell vezetőjét

A holland rendőrség őrizetbe vette az egyik legnagyobb ázsiai drogkartell vezetőjét, a kínai születésű, kanadai állampolgársággal rendelkező Tse Chi Lopot

- írták vasárnap holland hírportálok a rendőrségi tájékoztatást idézve. Az 57 éves Tse Chi Lopot a világ egyik legkeresettebb bűnözőjeként tartották számon, és az ausztrál rendőrség kérésére tartóztatták le.

A drogbárót 2019 óta körözte az Interpol. Bűnszervezete, amelynek éves forgalma 70 milliárd dollár volt, főleg metamfetamin- és heroinkereskedelemmel foglakozik. Tse Chi Lop egy ideig a kanadai fővárosban, Torontóban élt, de az utóbbi években Makaó, Tajvan és Hongkong között ingázott - írta a hírportál.

Tse Chi Lopot hasonló kaliberű bűnözőnek tartják, mint hajdan Pablo Escobar hírhedt kolumbiai drogbárót, aki 1993-ban halt meg. Kartellje behálózta az ázsiai csendes-óceáni térséget. Az ausztrál rendőrség szerint bűnszervezete, a Sam Gor (A Cég) terjesztette a kontinensre érkező drogszállítmányok legalább hetven százalékáért.

A bűnözőt, aki éppen Kanadába tartott, az amszterdami repülőtéren fogták el a rendőrök, és várhatóan átadják az ausztrál hatóságoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 08:16, szerda | Külföld

Ukrán elnök: megegyeztem Orbán Viktorral a vitás kérdéseket rendező kétoldalú megállapodás elkészítésében

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megegyezett kedden Kijevben abban, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Kreml: Moszkva semmit sem vár a magyar kormányfő kijevi látogatásától

A Kreml nem vár semmit Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijevi látogatásától, de nem is dolga azt kommentálni - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Az Egyesült Államok több mint kétmilliárd dolláros új katonai csomagot állított össze Ukrajna számára

Az Egyesült Államok több mint 2,3 milliárd dollár értékű katonai támogatási csomagot állított össze Ukrajna számára

2024. Július 01. 07:32, hétfő | Külföld

Folyamatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico

A következő napokban várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt és fokozatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico szlovák miniszterelnök