Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Május 14. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Öt ország részvételével rendezik meg a Duna Karnevált

Öt ország részvételével rendezik meg a Duna Karnevált

Öt ország részvételével rendezik meg a Duna Karnevált június 3. és 18. között Budapesten.

Az idei eseménysorozatban 800 magyar és 200 külföldi művésze, 37 zenei és tánccsoport 30 órányi produkcióval képviselteti magát - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az előadások sora az Egy hazában sokszínűen című programsorozattal bővül, amely a Magyarországon élő nemzetiségek máig meglévő tánc- és zenei tradícióiból vonultat fel egyedi produkciókat új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A karneváli események koronájaként rendezik meg június 16-án a Monarchia Bálja című gálaműsort a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A magyar táncegyüttesek és zenekarok mintegy 200 művészének műsora a hagyomány és korszerűség szellemében, a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes és a Budafoki Dohnányi Zenekar főszereplésével valósul meg.

A Kiváló Fesztivál és Europe Top 500 címmel is kitüntetett rendezvénysorozat célja az értékmegőrzés, a hagyományos kultúra korszerű hangsúlyozása, személyessé tétele és a közösségépítés.

Címkék: duna, karnevál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.