Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2013. Augusztus 05. 13:09, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

O.Z.O.R.A. fesztivál - Szervezők: nem kapott engedélyt a rendezvény

O.Z.O.R.A. fesztivál - Szervezők: nem kapott engedélyt a rendezvény

Nem kaptak engedélyt a rendezvény megtartására az O.Z.O.R.A. fesztivál szervezői - erről a fesztivál művészeti szervezője tájékoztatta hétfőn az MTI-t.

Tóth András az illetékes jegyző által hozott határozat tartalmáról nem tudott bővebb tájékoztatást adni, mert azt a szervező kolléga "jelen pillanatban veszi át a jegyzőtől".
Kardos Tamás körjegyző hétfőn az MTI megkeresésére megismételte pénteki nyilatkozatát, miszerint csak akkor adhatja ki az engedélyt - és csak az érintetteknek -, ha minden szakhatóság hozzájárulása megvan. A fesztivál művészeti vezetője által említett határozat tartalmáról nem nyilatkozott.
A jegyző korábban azt is elmondta, hogy ha a rendezvényt valamelyik szakhatóság nem engedélyezi, akkor a jegyző sem teheti ezt meg.
A fesztivál szervezője a Hír TV-nek nyilatkozva érthetetlennek nevezte a döntést, és azt mondta: a jegyzői határozat felülvizsgálata érdekében az illetékes kormányhivatalhoz fordul. Elmondta, hogy kérelmüket már május 6-án benyújtották, így ha a hatóságok jelezték volna, hogy hiányosságot tapasztaltak, pótolhatták volna. Hozzátette továbbá, hogy a többi hatóságtól megkapták az engedélyt, csak a rendőrségtől nem.
Az 1999-es napfogyatkozás idején a Tolna megyei Ozorához közeli, Fejér megyei Dádpusztán tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeztek O.Z.O.R.A. néven.
Az O.Z.O.R.A fesztivál hivatalos programja augusztus 6-tól 11-éig tart a rendezvény honlapja szerint, azonban a résztvevők már a hétvégén elkezdtek gyülekezni a fesztivál területén.
A fesztivál szervezői szombat hajnalban azt közölték az MTI-vel, hogy a sárbogárdi rendőrkapitány pénteken olyan szakhatósági állásfoglalást hozott, mely szerint a rendezvény biztosítási tervének hiányosságaira hivatkozva az O.Z.O.R.A. fesztivál megtartását nem támogatja. Jelezték azt is, hogy minderről őket nem értesítették, a hírt a terület tulajdonosa a jegyzői hivatalban tudta meg, amikor péntek délután élt iratbetekintési jogával.
A rendőrség szombattól fokozott ellenőrzést rendelt el a sárbogrdi rendőrkapitányság illetékességi területén. Több kábítószer-fogyasztót - hat francia és egy német állampolgárt - előállítottak.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket