Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Szeptember 17. 23:19, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Paksi Atomerőmű: Ellenzi vagy támogatja a magyarok többsége?

Paksi Atomerőmű: Ellenzi vagy támogatja a magyarok többsége?

Nem kér az atomenergiából a magyarok többsége - írja az Origo.hu egy Medián felmérés alapján szerdán. Egy másik, a Paksi Atomerőmű által készíttetett felmérés szerint ugyanakkor a többség támogatja egy új erőmű építését.

Fotó: Rovács Barna

Az Origo internetes hírportál megrendelésére készített Medián felmérés alapján a megkérdezettek 32 százaléka támogatja, 63 százaléka elleni a Paksi Atomerőmű élettartamának meghosszabbítását, új atomerőmű építését a válaszadók 36 százaléka támogatja, 58 százaléka ellenzi. Összességében a lakosság 43 százaléka mindkét javaslatot ellenzi - olvasható a felmérésről közölt írásban.

A Medián felmérése rámutat arra is, hogy a Paksi Atomerőmű megítélésére hatással volt a márciusi fukusimai atombaleset, de az atomenergiával szembeni ellenérzések feltehetően ettől függetlenül is éltek a magyar lakosságban - írja az Origo.

Felkai György, az MVM Csoport - ide tartozik a Paksi Atomerőmű is - kommunikációs vezetője reagálva az Origo írására azt közölte, hogy Paks folyamatosan méri az atomerőművel kapcsolatos lakossági véleményeket. A legutóbbi, augusztusi 1.000 fős reprezentatív mintán végzett, személyes megkérdezésen alapuló felmérés szerint a lakosság 73 százaléka támogatja Paks jelenlegi működését, és 60 százalék az üzemidő hosszabbítását.

Az atomerőmű továbbépítésével kapcsolatos kérdésre a fukusimai atombaleset miatt már csökkent a támogató vélemények aránya, de a lakosság többsége továbbra is támogatja az atomerőmű bővítését - húzta alá az MVM kommunikációs vezetője.

Címkék: Paksi Atomerőmű

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket