Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2016. Július 16. 06:17, szombat | Belföld
Forrás: mti

Palacsintából készülhetnek el Magyarország legismertebb jelképei

Palacsintából készülhetnek el Magyarország legismertebb jelképei

Idén a Kilenclyukú hídtól a Rubik-kockán át akár a saját települése templomát vagy kocsmáját is elkészítheti bárki a szombati Palacsinta fesztiválon Mátraterenyén.

A fesztivál szervezőinek közleménye szerint Mátraterenye július 16-án ismét "Palacsintaország" fővárosává válik, ahol újra a szórakozásé és a rekordkísérleteké lesz a főszerep, hiszen a Süssétek meg Magyarországot! jelmondattal várják a résztvevőket.

Az elmúlt hét év alatt számos rekordkísérlet született már a programon, 2010-ben például ott sütött 262 fő egyszerre palacsintát, 2013-ban pedig Pokol Krisztián 24 óra alatt 7422 darab palacsintát sütött meg. Tavaly újabb rekordot állítottak fel a fesztivál résztvevői, mert elkészítették a legnagyobb ehető palacsintaépítményt, a bátonyterenyei Gyürky-Solymosy-kastély és parkja méretarányos kicsinyített mását.

A verseny mellett idén is meg lehet majd kóstolni a különleges Újfalusi kavicsos palacsintát a több száz féle egyéb kreáció mellett, de a szervezők palóc térjátékkal, mini vidámparkkal, tűzoltó- és mentőkutyás bemutatóval is várják a vendégeket.

A rendezvényen a környék ismert előadói, táncosai, zenészei mellett Péter Szabó Szilvia is fellép, de klasszikus és retró muzsikákra is lehet majd táncolni az este folyamán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket

2024. Szeptember 19. 15:28, csütörtök | Belföld

Árvíz - OVF: megkezdődött a Duna tetőzése a Szigetköznél