Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 15. 05:02, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu illusztráció

Poggyászpakolók fosztogattak a Liszt Ferenc-repülőtéren

Poggyászpakolók fosztogattak a Liszt Ferenc-repülőtéren

Két, a repülőgépekre feladott poggyászokat megdézsmáló embert fogott el a rendőrség.

A police.hu oldalon szerdán megjelent közlemény szerint egy utas tett bejelentést arról, hogy január 8-án a Liszt Ferenc-repülőtéren kiloptak a poggyászából egy fehérarany gyűrűt, öt nappal később pedig egy másik, hogy karórát és parfümöt loptak ki a bőröndjéből.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói az érintett járatok rakodási körülményeinek vizsgálata után jutottak el két reptéri munkáshoz. Házkutatást tartottak náluk, és nemcsak a bejelentett holmit, hanem más értékeket is találtak, amelyeket feltehetően más járatok poggyászaiból loptak el. A két feltételezett elkövetőt előállították és lopás megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Hangsúlyozták: az RRI rendőrei - a többéves gyakorlatnak megfelelően - demonstratív jelenléttel és szúrópróbaszerű ellenőrzésekkel is fellépnek a lopások ellen, és a felderítésre is nagy hangsúlyt fektetnek.

Az RRI egy múlt heti közleménye szerint akkor is elfogtak két ferihegyi fosztogatót. Sajtóhírek szerint ők loptak Babos Tímea teniszező poggyászából is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket