Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Január 04. 07:30, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Rekordmennyiségű kokaint foglaltak le Antwerpenben

Rekordmennyiségű kokaint foglaltak le Antwerpenben

Rekordnak számító, majdnem hét tonna kokaint foglaltak le a belga és a holland vámhatóság emberei egy, az észak-belgiumi Antwerpen kikötőjébe érkező banánszállítmányt tartalmazó konténerben a tavalyi év végén

- közölte Florence Angelici, a belga vámhatóság szóvivője szerdán. A szóvivő tájékoztatása szerint a december 30-án talált kábítószert, amely az antwerpeni kikötőben éves szinten lefoglalt kokainmennyiség negyedét teszi ki, valószínűleg Hollandiába szánták. Mint elmondta, a hatóságok nyomozást indítottak, hogy kiderítsék, honnan származik a kábítószer. A lefoglalt szállítmány értékét bnem közölték.

Belgium legnagyobb kikötője a trópusi gyümölcsök mellett a Dél-Amerikából, főként Kolumbiából, Brazíliából és Ecuadorból érkező kokainszállítmányok érkezési helye. Antwerpenben 2016-ban összesen 30 tonna, 2017-ben rekordnak számító, mintegy 38 tonna kokaint foglaltak le a belga hatóságok - tette hozzá a szóvivő.

Szeptemberben az antwerpeni rendőrség a kikötővárosban erősödő drogkereskedelemre hívta fel a figyelmet, amely párhuzamos gazdaságot létrehozva soha nem látott mértékben növeli a korrupciót.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.