Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Június 23. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Kitanics Zsuzsanna/Dombóvári Rendőrkapitányság

Rendőrök a csendes dombóvári éjszakákért

Rendőrök a csendes dombóvári éjszakákért

A vakáció idejére újra elindítja „Csendes éjt!” bűnmegelőzési programját a Dombóvári Rendőrkapitányság. A fiatalok elkövetővé, illetve áldozattá válását igyekeznek megelőzni és biztosítani a lakóövezetek nyugalmát.

Kollégáink minden bejelentésre reagálnak és megteszik a szükséges intézkedéseket a lakók nyugalma érdekében, az éjszakai járőrszolgálatot úgy szervezzük, annak útvonalát úgy tervezzük meg, hogy rendszeresen és visszatérően ellenőrizni tudjuk azokat a szórakozóhelyeket és közterületeket, melyekről több bejelentés, jelzés érkezett az elmúlt napokban - tájékoztatta portálunkat dr. Szijártó István kapitányságvezető.

A bejelentésekkel kapcsolatban június 21-én megbeszélésre hívtuk össze a szórakozóhelyek üzemeltetőit, az önkormányzat és a kormányhivatal képviselőit a szórakozóhelyek biztonsága, az elkövetett szabálysértések és azok következményeinek témakörében.

Jellemző elkövetési magatartás a csendháborítás, melynek elkövetője - még ha fiatalkorú is - szabálysértést követ el, és tettéért akár 150 000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal is sújtható. Problémát jelent a fiatalok mértéktelen alkoholfogyasztása is, mely szinte minden esetben tapasztalható a rendőri intézkedések során.

Bízunk benne, hogy a visszatérő és rendszeres rendőri ellenőrzésekkel, a szórakozóhelyek üzemeltetőinek segítségével sikerül a belváros rendjét megőrizni és a lakók nyugalmát biztosítani.

Mindezek mellett szeretnénk felhívni a szülők figyelmét arra, hogy gyermekük és lakóhelyünk biztonsága közös érdekünk. A rendőrség a szórakozóhelyek és közterületek fokozott ellenőrzésével mindent megtesz azért, hogy az áldozattá vagy elkövetővé válást megelőzze. Kérjük a szülőket, hogy ők is felelősséggel és nagyobb odafigyeléssel járuljanak hozzá a munkánkhoz - zárta tájékoztatóját a rendőrkapitány.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.